20.12. Sydämeeni joulun teen

”Sydämeeni joulun teen” mittelee joka vuosi kauneimman joululaulun tittelistä yhdessä mm. Sibeliuksen ja Topeliuksen tuotosten kanssa. Laulun sanoitus on Veikko ”Vexi” Salmen ja sävellys Kalervo ”Kassu” Halosen. Laulun teki suosituksi Vesa-Matti Loiri vuonna 1988 ilmestyneellä joululevyllään jolle se alunperin tehtiinkin. Kyseinen levy on yksi Suomen myydyimpiä ja ja myydyin joululevy. Sittemmin kappale on levytetty useiden muiden esiintyjien toimesta kymmeniä kertoja.

Useasti palkittu Vexi Salmi teki sanoituksia noin 8000 joista levytykseen on päässyt yli 3000. Oman arvionsa mukaan joululauluja niistä oli liki 200. Salmi on myös kirjoittanut useita kirjoja.

Muusikko Kassu Halonen on säveltänyt jo yli puolitoista-tuhatta levytettyä kappaletta, monille eri musiikkilajeille. Hänelle on myönnetty noin 70 kultalevyä. Häneltä itseltään on myös ilmestynyt useampi soololevy.

Argentiinalainen Martin Alvarado julkaisi ”Sydämeeni joulun teen” -kappaleen espanjaksi nimellä ”Cancion de la Navidad” pari viikkoa takaperin.

Kommentoi